Breng je hormonen in balans

Hormonen beïnvloeden nagenoeg alles in je leven. Je eetlust, je gewicht, je slaap, je gevoeligheid voor ontstekingen, je stemming, de snelheid van verouderen maar ook je concentratie en energie. Als je hormonen happy zijn, ben jij het ook.

13285137095_2bba33b756_obew

Leefstijl

Met je leefstijl heb je veel invloed op je hormoonhuishouding. Je stress, je voeding en je beweging zijn van groot belang. Maar iedereen is anders. Wat voor de een een goede levensstijl is, is het niet voor een ander. Zo ontdekte ik dat ik te fanatiek sport. Mijn hormonen krijgen dan een dreun. Een andere deelnemer aan de workshop heeft een hormoonsysteem dat van heel veel regelmaat houdt. En wist je dat er verschillende soorten stress bestaan? Van controle-stress houden je hormonen niet, maar creatieve stress vinden ze top.

anti-stress-balls-3238346_1920

In deze workshop van een dag ontdek je hoe je hormoonklieren er bij staan en wat jij kan doen met je leefstijl om (nog) lekkerder in je hormonen-vel te komen.

We starten met het opfrissen van je kennis. Hoe zat het ook al weer met die schildklier, eierstokken, teeltballen, bijnieren en hypofyse. Wie produceert wat en hoe hangen ze met elkaar samen.
Dan gaan we ieders hormoonsysteem en de belangrijkste elementen van je leefstijl  onderzoeken met een opstelling.  Als je bepaalde klachten of vragen hebt op dit vlak kun je deze nader onderzoeken. Dat geeft je verrassende inzichten en concrete handvatten. Tussendoor doen we yogaoefeningen die specifiek op je hormoonklieren zijn gericht.

Praktisch

De workshop vindt plaats op 22 maart van 10.00-17.00 uur  in Haagsteeg 4 in Wageningen. De groep bestaat uit 6-7 personen. De kosten bedragen 85 euro incl BTW

Of stuur een mail voor meer informatie of om je aan te geven dat je meedoet naar  nicoline@kompassie.eu